W.P.W. izdelki

Firma W.P.W. Engineering iz Izraela ima 50-letno tradicijo v proizvodnji visokokvalitenega orodja za obdelavo lesa in spada med največje proizvajalce rezkarjev s karbidnimi rezili. Zahvaljujoč izkušenosti zaposlenih in stalnim izboljšavam v proizvodnji so dosegli visoko kvaliteto, zanesljivost in kratke dobavne roke. Orodje prodajajo po celem svetu.  Kupci jim priznavajo, da ponujajo izvrstno kvaliteto za relativno ugodno ceno. To potrjujejo tudi slovenski kupci, saj se rezkarji od leta 1994 prodajajo tudi v Sloveniji. Orodje je razdeljeno na  profesionalni  in hobi program Woodpecker.

Kvaliteta je testirana pri nemškem trgovinskem združenju za lesnoobdelovalno industrijo s testom BG-TEST št.150-000.

Tehnični podatki

Vsi rezkarji iz kataloga  imajo karbidna rezila (Tungsten karbid), razen, če ni navedeno drugače. Uporabljajo se za trde in mehke vrste lesa, iverico, mediapan, vezano ploščo, plastiko, laminat.

Rezila   
Na voljo so rezkarji z različnim številom rezil:
  • Enojno rezilo – ko je pomembna predvsem hitrost reza, manj pa natančnost reza.
  • Enojno rezilo razdeljeno na dva dela zamaknjena za 180 stopinj- omogoča hitrejše odstranjevanje materiala, boljši rez in večjo moč..
  • Dvojno rezilo – se uporablja, ko je natančnost reza pomembnejša od hitrosti
  • Rezkarji s 3 in 4 rezili – zagotavlja izjemno natančnost reza pri nekaterih laminatih, ki bi se sicer krušili. Dajejo boljše rezulatate tudi pri drugih trdih materialih, uporabiti jih je možno celo pri aluminiju.
Različno število rezil

 

Poševni kot (škarje)
Delijo se na rezkarje z rezili, ki se škarjasto odpirajo:
  • navzgor ''Up Shear'' (spodaj s sredine proti zunanjemu robu zgoraj)
  • navzdol ''Down Shear'' (zgoraj s sredine proti zunanjemu robu spodaj) 
Poševni kot

Prednost teh rezil je v tem, da se pritisk razporedi na večji premer rezkarja in s tem omogoča natančnejši rez z manjšo porabo energije in manj vibracij kot pri standardnih rezkarjih.
So kompromis med standardnimi in zelo dragimi industrijskimi spiralnimi rezkarji.
Poševno rezilo omogoča nadzor nad odstranjevanjem materiala navzgor ali navzdol. Za utore
uporabite ''up shear'', ki  potiska izrezan material navzgor proti vpenjalu, za laminate pa so bolj primerni ''down shear'' , da se izognemo odkruškom na robovih. 

Vpenjalo

Izbira pravilnega vpenjala je izjemno pomembna. Vedno uporabite vpenjalo z največjim premerom, ki ustreza vaši napravi. Pri naročilu je potrebno upoštevati, da zadnja številka pri oznaki artikla označuje premer vpenjala. Najpogostejše so naslednje dimenzije:

  • Št.5 označuje vpenjalo premera 8mm,
  • Št.3 premer 6mm
  • Št.4 premer ¼''
  • Št.2 premer12mm
Primer: F240953 - premer vpenjala 6mm
  F240955 - premer vpenjala 8 mm

Vsi rezkarji na straneh: woodpecker program, profesionalni program in grezila/svedri so na zalogi in dobavljivi takoj, ves ostali program pa je možno dobiti po predhodno dogovorjenem roku dobave (osnovne kategorije si lahko ogledate tu - klikni za povečavo, celotni program pa v katalogu) .  Za dodatne informacije in ponudbo pošljite e-mail na naslov magres.urh@siol.net ali faks 04-5101221 oz. pokličite na tel. 041-832-872 ali 04-5101220.